Afvoer

Afvoer pelletkachel

Welke rookgasafvoer heeft u nodig?

In 90% van de gevallen zal één van onze standaard rookgasafvoersets voldoen. Maar let op de voorschriften van de fabrikant. We hebben een set voor aansluiting op een bestaande schouw en een set voor het plaatsen van een nieuw rookkanaal aan een buitenmuur. U kunt deze zelf installeren maar wij komen het ook graag voor u doen.

Voor het kiezen van de juiste rookgasafvoer kunt u ons natuurlijk vragen om een advies: stuur een e-mail met een beschrijving van uw situatie en we zullen u een passend advies geven.

Bij woonhuizen dient u rekening te houden met de eisen in het bouwbesluit. De recreatie sector valt buiten het bouwbesluit.

Enkele regels voor de rookgasafvoer

Pijpen lopen door geisoleerde ruimtes: enkelwandig

Pijpen lopen door ongeisoleerde ruimtes of buiten: dubbelwandig geisoleerd

Materiaal: zwart gemoffeld staal of RVS, geen aluminium. Met pakkingen t.b.v. luchtdichtheid

Probeer minimaal zo'n 150 cm verticaal omhoog te gaan met de pijp

Breng een condensvanger onder het verticale stuk aan

Ga niet meer dan 200cm vlak horizontaal

Als de afvoer over een langer stuk min of meer horizontaal moet gaan: laat de pijp dan stijgen met een hellingshoek van minimaal 3gr

Probeer teveel bochten te vermijden, gebruik waar mogelijk 2x 45gr i.p.v. 1x 90gr

Werk een horizontaal eindigende pijp (meestal muurdoorvoer) af met een roosterkap

Werk een verticaal eindigende pijp (meestal dakdoorvoer) af met een regenkap (``chinese hoed``) of - nog beter - een anti-valwindkap

Houdt rekening met het feit dat de de pijpen regelmatig schoongemaakt moeten kunnen worden

Bij doorvoeren door brandbare of temperatuurgevoelige materialen moeten dubbelwandige doorvoeren worden gebruikt

Laat u adviseren bij installatie

Onze service gaat heel ver, u moet immers eindeloos en probleemloos kunnen genieten van uw pelletkachel. Wij geven u daarom graag gratis advies bij plaatsing van uw pelletkachel. Wilt u bijvoorbeeld horizontaal of vertikaal afvoeren? Maak gebruik van de mail om advies aan te vragen of voor meer informatie over onze afvoermaterialen. U kunt ons natuurlijk ook telefonisch bereiken.

Geveldoorvoer, dakdoorvoer of op uw bestaande schoorsteen.

Opmerking: Er zijn andere merken pelletkachels, zoals Dielle, welke natuurlijke trek in de afvoer nodig hebben om de kachel goed te laten funktioneren.

Afvoermaterialen

Bij de aanschaf van uw kachel dient u extra aandacht te besteden aan de afvoer. Wij bieden u daarom een compleet assortiment afvoermaterialen aan.

De afvoermaterialen die wij aanbieden zijn verkrijgbaar in zwart gemoffeld staal of RVS. De RVS-materialen zijn uitvoerbaar in enkelwandig en dubbelwandig geisoleerde buizen.

Voor zowel gevelafvoer (horizontaal naar buiten) als ook vertikaal omhoog vindt u bij ons alle onderdelen die u nodig heeft. Alle onderdelen zijn op voorraad dus een korte levertijd is gegarandeerd.

Ziet u het niet zitten om zelf de installatie uit te voeren dan is dat geen probleem. Wij staan volledig tot uw dienst om de installatie netjes en deskundig uit te voeren.

Tevens kunnen we voor u een aanpassing aan uw cv-installatie uitvoeren, indien dit nodig is als u een cv-pelletkachel wilt installeren.

Bij de installatie hoort natuurlijk ook het inregelen van de pelletkachel.