Artel pelletkachel

Artel is de snelst groeiende fabrikant van pelletkachels in de wereld. Indrukwekkend is dat de productie van de Artel pelletkachel in 2014 met 30% is toegenomen. Dit komt mede door de uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Hierdoor mag de consument zeer scherp geprijsde artikelen verwachten met dezelfde prestaties als die van duurdere, vergelijkbare merken.

De Artel Group werd in 1981 opgericht als een corporatie voor de luchtreiniging in openbare gebouwen. Hierbij lag de focus met name op airconditioningsystemen. Nadat zij begin 2000 startten met de productie van pelletkachels, werden zij al snel leidende speler op de markt. Met de koop van een Artel pelletkachel bent u dan ook verzekerd van kwaliteit en efficiëntie. Dat is wat de Artel Group tot een gerenommeerd merk maakt voor de Nederlandse en Belgische markt. De pelletkachels van Artel zijn te herkennen aan een strakke, minimalistische vormgeving waardoor ze perfect passen in ieder denkbaar interieur. Deze design pelletkachels worden gefabriceerd in Italië, waarvan de ambacht van vader op zoon wordt doorgegeven.

Artel pelletkachel

De karakteristieke modellen van Artel pelletkachel zien er niet alleen prachtig uit maar zijn technisch ook van de hoogst denkbare kwaliteit. Vanuit de voorraadtank worden houtpellets vervoerd naar de branderbak, waarna ze via een draaiende vijzel ontstoken worden door een gloeispiraal. Het volautomatische systeem zorgt er vervolgens voor dat de hoeveelheden brandstof en toegevoerde zuurstof voortdurend op elkaar worden afgestemd. Hierdoor is een optimale verbranding mogelijk. Tot slot wordt de uitstoot van fijnstof en CO2 door ventilatoren via het rookkanaal naar buiten afgevoerd.

Uw woning verwarmen met een Artel pelletkachel kan u een besparing tot wel 75% opleveren op uw energiekosten. Kwalitatieve houtpellets hebben een hoog rendement, waardoor ze een veel hogere energiewaarde leveren dan een blok hout. Daarbij is het gebruik van pellets ook nog eens een stuk goedkoper. Een gemiddeld gezin verbruikt namelijk tussen zo’n 1000 tot 1500 kilo aan houtpellets per jaar. Per kilo kosten deze €0,33, wat uitkomt op een kostenpost van €330,- tot €495,-. Dat is een enorm verschil met de uitgaven aan gas of olie om de woning te verwarmen; het gemiddelde verbruik van een gezin ligt hierbij op €1100,- per jaar.

Houtpellets kopen

Garantie

Artel Group heeft vertrouwen in haar producten; zij geven standaard 5 jaar garantie op iedere Artel pelletkachel. Betrouwbaarheid, innovatieve technieken en sfeer zijn de kenmerken die van dit vooraanstaande merk marktleider maken. De ambiance van een open haard en het onderhoud van een gaskachel maakt de Artel pelletkachel een uitstekende keuze. Bovendien zijn de kachels ontworpen met het oog op duurzaamheid; het verbrandingsproces produceert een minimale hoeveelheid aan fijnstof en CO2. Het Ministerie van Economische Zaken beloont de aankoop van een pelletkachel mits deze onder de voorwaarden van het RVO vallen. Wanneer de kachel hieraan voldoet, kan er op een subsidie van minimaal l €500,-. gerekend worden. DM-Pelletkachels adviseert slechts gebruik te maken van gecertificeerde houtpellets met het kwaliteitsnorm EN+A1. Op die manier draagt u optimaal bij aan een milieuvriendelijke omgeving.

Van eenvoudige ontwerp tot design, van een warme sfeer tot efficiëntie: er is voor ieder wat wils. Afhankelijk van uw wensen en eisenpakket zijn er prijsgewijs ook veel mogelijkheden. Bekijk het uiteenlopende assortiment op onze webshop of kom langs in de showroom.

Artel Pelletkachel kopen?