U wilt houtpellets kopen? DM-Pelletkachels heeft een mooi assortiment met gecertificeerde pellets. Houtpellets zijn de brandstof van de toekomst; ze zijn milieuvriendelijk en goedkoper dan gas of stookolie. Bovendien haalt u de gezelligheid van een traditionele open haard in huis in combinatie met de prettige eigenschappen van een gashaard. Het stoken met een pelletkachel lijkt alleen maar voordelen met zich mee te brengen.

Kwalitatieve houtpellets bestaan uit 100% natuurlijk hout dat onder hoge druk samen is geperst tot kleine, lichte staafjes. Het materiaal dat hiervoor wordt gebruikt is zuiver houtafval uit o.a. zagerijen of wordt gewonnen uit bossen die speciaal zijn aangelegd voor de productie van houtpellets. De dichte structuur van de pellets zijn ideaal voor verbranding; het levert een hogere energiewaarde op dan een blok hout, namelijk 4.8 kW per uur per kg. De korrels zijn licht van kleur en produceren slechts 0,6% as van het totaal aantal gebrande kilo’s houtpellets.

Het stoken met houtpellets brengt veel voordelen met zich mee:

  • Goedkopere brandstof
  • Gebruiksvriendelijk
  • Hoge warmte-inhoud
  • Zuinig door de gedoseerde warmteafgifte
  • Installaties met een hoog rendement
  • Houtpellets zijn een onuitputtelijke bron. U bent altijd zeker van de beschikbaarheid van deze brandstof.
  • De zuivere verbranding gecombineerd met de lage brandstofprijs levert ernstig lage energiekosten op.

Houtpellets kopen: waar moet u op letten?

DM-Pelletkachels levert slechts gecertificeerde houtpellets met kwaliteitsnorm EN+A1. Deze hebben de strengste waarden, welke voornamelijk ontleend zijn aan de Duitse Industrie Norm, DIN-Plus. Wij raden u aan alleen houtpellets te kopen met deze kwaliteitsnormen. Deze licht gekleurde pellets zijn beter voor uw kachel, branderbak en branderkamer. De donkere pellets zijn gemaakt van hardhout dat meer zouten bevat; bij de verbranding vormt zich chloorgas dat ervoor zorgt dat uw kachel langzaam verteert. Goedkopere, donkere pellets resulteert in duurkoop op de langere termijn.

Uit ons assortiment kunt u houtpellets kopen van Pure Power (100% naaldhout). De witte houtpellets bevatten 100% naaldhout en behoeven een instelling met een hogere pellet toevoer in combinatie met een lagere luchttoevoer. Uw installateur kan u hierbij assisteren. Wilt u liever bruine houtpellets kopen, dan zijn de mix houtpellets iets voor u. Deze bestaan uit 70% loofhout en 30% naaldhout en hebben een rustig vlambeeld als effect. Vanwege het hoge rendement vereist de kachel een lagere pellettoevoer en een hogere luchttoevoer. Pellets zijn te verkrijgen in zakken van 15 kilogram of big bags.

Houtpellets kopen?

Als u uw woning verwarmt met een pelletkachel draagt u bij aan een vermindering van het broeikaseffect. De verbranding van houtpellets is milieuvriendelijk door de neutrale CO2 uitstoot, vermindering van industrieel afval en algemene verminderde vervuiling van het milieu. Er vinden belangrijke ontwikkelingen plaats met de productie van houtpellets; de huishoudelijke verbranding begint te veranderen naar een duurzame vorm van het verwarmen van de woning en het verkrijgen van warm water.