Pelletkachel kopen? Dit moet je weten!

Pelletkachel kopen? Dit moet je weten!

Pelletkachel kopen

Voordat je een pelletkachel gaat aanschaffen, is het belangrijk om een aantal belangrijke zaken te weten. Er zijn namelijk een aantal punten waar je op moet letten bij de aanschaf, je moet weten wat voor onderhoud er bij een pelletkachel komt kijken en de voordelen van subsidie op pelletkachels mogen ook zeker niet vergeten worden. In dit blog lees je alles wat je moet weten over een pelletkachel kopen!

Koop geen te zware pelletkachel!

Laat je voorlichten over de sterkte van je nieuwe pelletkachel. In de meeste gevallen worden veel te zware pelletkachels verkocht, wat het gevolg heeft dat je huis veel te warm wordt of dat de kachel constant staat te schakelen. Vaak is het veel belangrijker om naar het minimaal vermogen te kijken, dan naar het maximaal vermogen. Ga je dus een pelletkachel kopen? Let hier dan goed op.

Een pelletkachel die continu 4KW afgeeft, zal continu aan en uit gaan. Dit is niet prettig en vergt veel meer van de kachel. Daarnaast zorgt het er ook voor dat de kachel vaker onderhoud nodig heeft omdat deze meer vervuild is. Een kachel die continu brand is schoner en dus uiteindelijk beter, ook voor het milieu.

 

Kan ik een pelletkachel in mijn huis plaatsen?

Voor bijna elk type woning is een passende pelletkachel, echter dient er wel het juiste type afvoerkanaal bij uitgezocht te worden. Ook voor de moderne (passieve) woningen is er een pelletkachel met gesloten systeem.

Hoe zit het met het onderhoud van mijn kachel?

Als je optimaal wilt genieten van je pelletkachel, dan dient deze altijd goed onderhouden te zijn. Bij de wat goedkopere pelletkachels is dit onderhoud dagelijks. Bij de luxe uitvoeringen is dit slechts één keer per maand.

Groot onderhoud van de pelletkachel dient uitgevoerd te worden nadat je gemiddeld 1000kg pellets verband hebt. De kachel zal zelf aangeven als dit nodig is.

Bij de goedkopere kachels kan de klant dit zelf doen, of natuurlijk aan ons overlaten. Bij de luxere kachels moet het door de professional gebeuren omdat hier de code’s niet vrijgegeven worden voor het resetten.

Hoeveel geld bespaar ik met een pelletkachel?

Door het alsmaar duurder worden van gas en olie om te verwarmen gaan we zoeken naar een andere manier van verwarmen. Dus gaan we vanaf nu verwarmen met een pelletkachel. Met name door het goedkoop verwarmen en het verlagen van de stookkosten met wel 40-75% is het stoken op pellets een zeer goed alternatief.

Pelletkachel kopen? Bekijk ons aanbod!

Wil je een pelletkachel kopen? Dan ben je aan het juiste adres bij DM-Pelletkachels. Wij hebben ruime ervaring met het verkopen en onderhouden van pelletkachels, daarnaast leveren wij ook pellets waar je mee kan stoken. Bekijk het assortiment in onze webshop of kom langs in onze showroom.

Geen reactie's

Geef een reactie