Pelletkachel kopen

Pelletkachel Kopen? Wij hebben een breed assortiment aan pelletkachels.

Maar wat is dit precies? Pelletkachels zijn geautomatiseerde kachel die stukjes samengeperst zaagsel – pellets genoemd – verbrandt. Dit is de brandstof van de toekomst; niet alleen milieuvriendelijk maar ook goedkoper dan gas.

De pellets (houtkorrels) worden via een wormwiel naar de verbrandingskamer getransporteerd. Hierin wordt een elektrisch verwarmingselement ontstoken om de pellets te laten branden. Om de ontbranding te laten slagen is een luchtstroom nodig. Door een elektronische ventilator wordt lucht aangezogen vanuit de ruimte of buitenlucht. De rookgassen die hierbij ontstaan worden afgevoerd door het rookkanaal; deze hoeft slechts 80mm breed te zijn. De pelletkachel is gemakkelijk te bedienen en programma’s kunnen vooraf ingesteld worden. Door het volautomatische systeem zal de kachel zichzelf op de gewenste temperatuur brengen.

Voordelen

Pelletkachel kopen? Dat brengt veel voordelen met zich mee. Ten eerste bespaart u op de energierekening; een verlaging met 40-75% is gegarandeerd. Tegenwoordig wordt het steeds duurder om uw woning met gas of olie te verwarmen; het gemiddelde verbruik van een gezin ligt rond de €1100,- per jaar. Duurzame pelletkachels kopen zullen de energiekosten doen dalen.

De meeste mensen verbruiken 1000 – 1500 kilo pellets per jaar; de kosten hiervan zijn €0,33 per kilo. Dit komt neer op een gemiddelde kostenpost van €330,- tot €495,- per jaar. Uiteraard is dit afhankelijk van het stookgedrag, de isolatie van uw woning, de gewenste temperatuur en de grootte van het te verwarmen vertrek.

Het verwarmen met een pelletkachel geeft u de sfeer van het stoken met hout gecombineerd met het gemak van een gaskachel. Een pelletkachel kopen brengt nog meer aangename voordelen met zich mee; slepen met hout is verleden tijd, geen rookoverlast in de ruimte meer en geen aangelegd rookkanaal tot de nok van de woning. Daarbij neemt de pelletkachel het werk uit uw handen door de volautomatisch functie; het ontsteekt zichzelf, beschikt over instelbare klokprogramma’s en u kunt met één druk op de knop de gewenste temperatuur instellen.

U wilt natuurlijk niet alleen een pelletkachel kopen om zijn praktische voordelen, maar ook omdat het een genot voor het oog is. Voor iedere woning is er een pelletketel of pelletkachel verkrijgbaar. Een grote of kleine woning, een moderne of klassieke sfeer; er is altijd een kachel die bij u past.

Pelletkachel kopen?

Wilt u een pelletkachel kopen? Lees dan onze blog met tips!

Er zijn verschillende dingen waar u rekening mee moet houden voordat u een pelletkachel gaat kopen. Zo dient u goed te bepalen welk vermogen u kiest, maar is het ook belangrijk om te weten wat voor onderhoud er bij een pelletkachel komt kijken. In ons blog leest u een aantal tips die van pas komen bij de aanschaf van uw nieuwe kachel!

Houtpellets kopen

Pelletkachel kopen? Ontvang subsidie!

Bij ons kunt u een pelletkachel kopen die gegarandeerd bijdraagt aan een milieuvriendelijke woonomgeving. Onze pelletkachels zijn CO2-neutraal; dat wil zeggen dat u NIET bijdraagt aan klimaatverandering. Om deze reden heeft het Ministerie van Economische Zaken een subsidieregeling besloten voor kleine bio-installaties. Bij de aankoop ontvangt u een minimale subsidie van €500,-; dit is mogelijk voor zowel particulieren als bedrijven. Het RVO bepaalt de eisen waaraan de pelletkachel moet voldoen. U kunt deze voorwaarden doornemen op www.rvo.nl. Voor meer informatie kunt u langskomen in onze showroom of contact met ons opnemen. Wij zijn op de hoogte van de gestelde eisen en leveren uitsluitend kachels die hieraan voldoen.

Bij DM-Pelletkachels kunt u een kwalitatieve, sfeervolle pelletkachel kopen. Wij zijn dealer van Artel en leverancier van vooraanstaande merken waaronder Italfuoco, Cola, NordicFire, CMG, K-Stove, Duroflame, Dielle, DMZ, Godin en Janus. Wij hebben vertrouwen in de excellente kwaliteit van onze producten; daarom geven wij standaard 2 jaar garantie op uw gekochte pelletkachel.

Bij ons kunt u verschillende soorten pelletkachels kopen

Neem een kijkje in onze webwinkel voor ons assortiment aan pelletkachels. Natuurlijk bent u ook van harte welkom in onze showroom.