Pelletkorrels kopen? Tegenwoordig is er bij zowel consumenten als bedrijven steeds meer belangstelling voor een milieuvriendelijke vervanging van energiebronnen. We zijn op zoek naar duurzame manieren om onze woning te verwarmen met 100% natuurlijke materialen zonder kunstmatige toevoegingen. Door het kopen van pelletkorrels draagt u bij aan een vermindering van het broeikaseffect en het beschermen van het milieu.

Pelletkorrels zijn ook wel energiebommetjes van biomassa. Ze worden geproduceerd van fijn onbehandeld zaagsel of schoon gemalen resthout; onder extreme druk worden deze houtresten samengeperst tot een pelletkorrel van een paar centimeter lang. De korrels hebben een erg dichte structuur wat resulteert in een trage verbranding; er wordt een enorme hoeveelheid aan warmte gewonnen en minder vervuilende CO2 stoffen belanden in de lucht. Het verbruik van pelletkorrels is afhankelijk van de mate van isolatie, uw persoonlijke wensen en de grootte van de woning. Stoken met pellets levert u in ieder geval een verlaging van 40% tot wel 75% van uw gasrekening op.

Met het kopen van pelletkorrels hangen veel voordelen samen:

  • Op een zuinige manier uw woning verwarmen
  • CO2-neutrale uitstoot van rookgassen
  • Efficiënte verbranding
  • Minder rookvorming dan houtblokken
  • Geen vonkenregen door het gebrek aan vocht in de pellets
  • Profiteren van de sfeervolle gezelligheid van een open haard
  • Asgehalte van minder dan 0,6% dat toepasbaar is als compost
pelletkorrels kopen

Pelletkorrels kopen: de verschillen in houtpellets

Bij DM-Pelletkachels kunt u uw gecertificeerde pelletkorrels kopen met kwaliteitsnormen EN+A1 en de Duitse Industrie Norm (DIN-Plus). Wij raden aan slechts pellets te gebruiken die voorzien zijn van deze kwaliteitsnormen om een lange levensduur van uw kachel te kunnen garanderen. Licht gekleurde pelletkorrels zijn beter voor uw kachel, branderbak en branderkamer.

Donkere pellets daarentegen zijn gemaakt van hardhout en bevatten meer zouten; na verbranding ontstaat chloorgas dat resulteert in een langzame vertering van uw pelletkachel. De aanschaf van donkere pelletkorrels wordt daarom gezien als duurkoop op de langere termijn.

Uit ons assortiment kunt u pelletkorrels kopen van Pure Power. De houtpellets van Pure Power zijn met name geschikt voor kleine tot middelgrote automatische installaties. Het is een typisch Nederlands product dat uit de lokale bosbouw wordt gewonnen; deze pelletkorrels bestaan uit 100% naaldhoud of een mix 70% loofhout en 30% naaldhout. Deze samenstelling heeft een rustig vlambeeld en een hoog rendement als uitwerking.

Pure Power pellets zijn erg massief, waardoor deze een schone verbranding produceren. Wel is het belangrijk uw installatie op dit type pellets in te stellen. Kijk in de handleiding van uw kachel hoe u dit bij uw type kachel bij kunt regelen. Deze pellets kenmerken zich door de extreem hoge energieopbrengst per kilogram houtkorrels.

Pelletkorrels kopen?

Pelletkorrels kopen? Maar weet u niet welke u het beste kunt aanschaffen? DM-Pelletkachels biedt u advies op maat. Bij ons kunt u pelletkorrels kopen van de beste kwaliteit; ze zijn uitvoerig getest en voorzien van certificering. Wij leveren de pelletkorrels aan huis met kooiaap en/of pompwagen. Pellets zijn verpakt in plastic zakken, zodat deze beschermd zijn tegen vochtige lucht. Wij adviseren de pellets op een droge plaats te bewaren.

Houtpellets kopen

Pelletkorrels kopen?